3-Timmars-Tarmsköljning - Boka Direkt

Sök »

Go to content

Fria Radikaler och Antioxidanter

Verktyg > Tarmsköljning

Fria radikaler kallas obundna molekyler, t.ex. molkyler som har en obalans, d.v.s. en elektrisk laddning. En sådan obalans kan uppkomma genom att en elektron saknas eller att väteatomer saknas. Sådana molekyler strävar alltid efter att binda sig med någonting, vilket kan innebära att de ”stjäl” en elektorn från en frisk cell eller att de förenar sig med friska celler och sålunda orsakar att allvarliga cellförändringar som visar sig som t.ex. förlust av energi ett för tidigt åldrande och andra degenererande sjukdomar.

Andra effekter av fria radikaler

  • Snabbt åldrande
  • Praktiskt taget alla degenererande sjukdomar inkl. cancer
  • Hjärnblödning
  • Alzheimers sjukdom (påverkan på hjärncellerna)


Antioxidanter
Normalt oskadliggörs de fria radikalerna av kroppens egna enzymer samt antioxidanter som karoten (vitamin A), vitamin C och vitamin E. Betydelsefull är även i kosten ingående selen som används till att bilda enzymet glutationperioxid vilket är en av de kraftfullaste naturliga antioxidanterna.

Människan utsätts dock idag för påfrestningar som inte tidigare fanns. Fria radikaler som tidigare i huvudsak var en biprodukt av cellernas energiproduktion uppkommer nu på många olika sätt.

Vi exponerar oss för miljögifter, rökning, klor i dricksvattnet, strålning, mättade fetter och tillsatser i maten, vilka bidrar till att bilda nya fria radikaler.

Detta gör att vi, i synnerhet när vi blir äldre, behöver mer antioxidanter för att klara oss ifrån den nedbrytande effekt som de fria radikalerna ger.

Antioxidanter fungerar på så sätt att de avger elektroner till de fria radikalerna. De neutraliserar dem och gör dem ofarliga så att de kan transporteras ut ur kroppen.

Det finns ett antal olika preparat som fungerar som antioxidanter. De är olika starka men eftersom de arbetar tillsammans är det lämpligt att ta olika former av dem samtidigt.Hjärtinfarkt
Kroppens artärer har väggar som består av tre lager. Artären är uppbyggd av dubbla väggar och mellan dessa väggar finns det muskler som tillåter artären att expandera och dra ihop sig.

Avsikten med denna mekanism är att tillföra organen extra mycket blod vid kris- eller stressituationer.
Vid ogynnsamma omständigheter bildas plack i artären. Man tror att det beror på att fria radikaler angriper artärens innervägg och tar sig in till muskelvävnaden, som angrips och skadas.

Muskelcellernas DNA förvirras och ansamlingen av skadade celler växer efterhand och bryter snart igenom artärens innervägg. När ett sådant genombrott skett försöker kroppen genast att laga skadan med hjälp av ett ämne från blodet som kallas Fibrin.

Fibret lägger sig över skadan som en klibbig väv och bygger upp en vägg i blodådern som gör denna trängre.
Blodet innehåller bl.a kalcium och kolesterol och dessa ämnen fastnar i Fibrinet och bildar en hård och solid beläggning och tillståndet permanentas.

Kranskärlen runt hjärtat har till uppgift att försörja hjärtat med blod. En hjärtinfarkt uppkommer när dessa kärl är blockerade.

Vid en kroppsansträngning eller en stressituation behöver hjärtat pumpa mer blod, men kan inte göra detta eftersom kranskärlen är blockerade. Hjärtats blodförsörjning hindras eller uteblir helt och hjärtinfarkten är ett faktum.

Lederna
Angrepp av fria radikaler på ledytorna i kroppen degenererar vävnaden och den blir inflammerad. Vi får värk i lederna och kanske svårigheter att röra oss normalt.Förbättra din hälsa med...

Ökad syresättning av blodet med
L-Arginin

Syresättningen av blodet genom L-argininets enastående egenskaper bekräftades av 1998 års Nobelpris i medicin, och har sedan dess gett upphov till ett enormt intresse på de farmakologiska och nutrakologiska områdena.
Läs mer »


Näringsriktig mat kan förändra ditt liv

Läs Vad Dr. Joel Wallach Nobelnominerad har att säga om vikten av vitaminer och mineraler. Kunskaper som kan förbättra din hälsa, samt rädda ditt och dina käras liv.
Läs mer »


Vatten är kanske viktigast av allt för ett hälsosamt liv

Din Kropp Skriker Efter Vatten - köp boken som kan förändra ditt liv! Du är inte sjuk - du är törstig! Du kan dricka ditt eget rent klart joniserade vatten direkt ur kranen!
Läs mer »


Raw Food - näringsriktig mat för din hälsa, ditt välmående och andliga utveckling.

Raw Food är näringsrik föda som avgiftar kroppen samtidigt som den intas alltså en Detox Föda. Raw food är mat som du äter oupphettat, för att behålla matens näringsämnen och de klara, fina, smakrika organiskt odlade råvarorna helt utan gifter.
Läs mer »


Universell Vit Tids Healing med Distans-Healing-Utbildning

Universell Vit Tids Healing ger ett genomgripande stöd när vi arbetar tillsammans och ger ökad energi och kärlek till varandra. En healing grundad på Villkorslös Kärlek. Du kan gå våra utbildningar hos oss eller på distans.
Läs mer »


SOURCE MEDITATION En uråldrig Vedisk Transcenderande Meditation som går bortom

SOURCE MEDITATION inkluderar djup avslappning, yoga, mental träning och individuell och kollektiv medvetandeutveckling. Du minskar din stress och utbrändhet, får större självkänsla och självförtroende med bättre välmående, bättre fysisk och mental hälsa för dig personligen.
Läs mer »


Emotionell Frigörelse - en inåtgående teknik och inre resa

Emotionell Frigörelse är en metod som Christina gör tillsammans med dig för att du skall förstå dina känslors olika energiladdningar och hur de påverkar dig i ditt vardagliga liv och hur du samtidigt befriar dig ifrån dessa överskuggande känslokomplex.
Läs mer »


Hela Hälsans Webbutik i samarbete med Vitamera

Christina har själv drivit en hälsokost i drygt 10 år och har därför stor erfarenhet av de flesta produkter som säljs i hälsokostbutiker. Innan hon rekommenderar en produkt till dig så testar hon dig kinesologiskt så att produkterna passar dig 100%.
Läs mer »


Tarmsköljning Hemma med Clysmatic

Clysmatic tarmsköljningsutrustning för hemmabruk är en tarmsköljnings-sits som läggs ovanpå eller i en toalettsits och sköljer nedåtgående delen av tjocktarmen. Här beställer du Clysmatic.
Läs mer »Vill du läsa om fler nöjda kunder klicka här »

Christina Welderos 3 Timmars Tarmsköljning Boka Direkt här »

Inkluderar:


Lär mer »

Startsidan | Tarmsköljning | Åkommor | Erfarenheter | Verktyg | Mer info | Webbutiker | Kontakt | Hitta oss | Site Map


Back to content | Back to main menu