3-Timmars-Tarmsköljning - Boka Direkt

Sök »

Go to content

Raw Food

Verktyg > Tarmsköljning

Raw Food

Helt dominerande andelen av vårt immunförsvar finns i mag- och tarmkanalen. 70-80% i tunntarm och tjocktarm. 20-30% i benmärg, lymfkörtlar och mjälte.

Det vi äter har ett avgörande inflytande på vår hälsa. Vid ökad fysisk och psykisk stress ökar frisättningen av noradrenalin i tarmen vilket nedsätter immunförsvaret och ökar infektionskänsligheten. Det ger en generell inflammation i kroppen eller en långdragen kronisk förhöjning av inflammationsnivån.

Vid för låga nivåer av D-vitamin och växtoxidanter och ökat mättat fett, transfetter, raffinerade kolhydrater ökar inflammationen i kroppen.

Växtoxidanter med skyddande effekt är äpple, körsbär, olika bär, citrus frukter, sojabönor, lök, kål, broccoli, gurkmeja, chilipeppar, kryddnejlika och grönt te.

Vad är Raw Food?

Näringsrik föda som avgiftar kroppen samtidigt som den intas – alltså en Detox Föda.
Raw Food är mat som du äter oupphettat, för att behålla matens näringsämnen och de klara, fina, smakrika organiskt odlade råvarorna är helt utan gifter.

Raw Food och Levande Föda är oerhört lika varandra i sin tanke.

Gemensamt för de båda är att alla råvaror kan leva på egen hand. Det kanske låter märkligt men är enklare än du tror.

Det som menas med levande föda eller raw food är att exempelvis ett blad kan plockas från en buske eller ett träd och fortfarande ha förmågan att grodda sig och växa om det sätts i vatten. När du plockat bladet, så skadar du inte heller varken växten eller det lilla bladet.


Raw Food är mat som du äter oupphettad

Rawfood Inkluderar:

Sallader
Innehåller förutom råa grönsaker, även groddar och fermenterade grönsaker för att få bättre matsmältning och ge mer näring.

Kalla Soppor
Mixas flera olika grönsaker tillsammans. Även rotfrukter färska örter och kryddor. Ett exempel; Broccoli, lök, färsk spenat, avokado, vatten, Celtic Sea Salt, Gurkmeja, Chilipeppar och Ingefära.

Grönsaksjuice
Innehåller blandningar av grönsaker som äpple, morot, ingefära eller melon och morot. Vanligt är bara morotsjuice med vitlök och ingefära. Blandningarna är alltid dina egna favoriter.

Smothies
Smothies görs alltid för att smaka gott av bär och frukt. Ökar sitt näringsvärde med tillägg av tex linfröolja eller proteintillskott såsom hampa pulver, chlorella, spirulina, superfoods.

Groddade Fröer
Näringsvärdet kan vid groddning öka 5-10 ggr. Bönor, linser, sädesslag, blötlägg 14 timmar ej mer, för då dör de. Sedan groddas de under flera dagar. De sköljs också noggrant morgon och kväll.

Fermentering
Gör att grönsaker får ett större näringsvärde. Mjölksyrat och fermentering är samma process. Den sker ibland under flera veckor. Finns på hälsokost som ett alternativ istället för konservering av grönsaker i form av mjölksyrad vitkål, gurka, morot, blomkål.

Du kan själv mjölksyra solrosfrön till pasta. Blötlägg endast 4-5 timmar. Mixa till en fin konsistens. Solrosfrön behöver inte groddas. Ställ mixade solrosfrön i kylskåp 1-2 dagar då sker automatiskt en mjölksyrning. Håller en vecka i kylskåp.

Mixade solrosfrön kan också ätas direkt om man blandar med citron, vitlök eller andra kryddor.

Super Foods
Chlorella, spirulina tillsammans med andra torkade grönsaker och frön. Det finns numera många alternativ. Sjögräs, alger, örter finns i olika kombinationer. Super svampar (används mycket i Kinesisk örtmedicin) kan förändra hälsotillståndet.

Superfoods som Spirulina, Chlorella och Mistify


Råa Nötter och Frön
kan mixas till raw food såser. De äts också naturligtvis som de är. Blötlagda nötter utlöser dess enzymer ytterligare för mer näring.

Torkade
dadlar, fikon, gojibär, blåbär, bipollen, brännäsla kan blandas i frukt smothies.

Oljor
Kokosolja, linfröolja, olivolja, rapsolja används i kalla soppor, smothies och sallader.

Teér
Grönt te, vitt te, rött te och ört teér från torkade blad. Kryddade teér med ingefära, citron och detox teér.

Sötningsmedel
Stevia och Honung. Honung kan användas vid fermentering av groddade vetekorn och vatten, kallas föryngringsdryck (rejuvelac) av Ann Wigmore. Honung innehåller både enzymer och mineraler. Anses ha en läkande effekt.

Salt
Celtic Sea Salt, Himalaya Salt används i första hand för optimal näring.

Protein tillskott
Hampafrön, solrosfrön, chiafrön, soyabönor. Solrosfrön har 8 aminosyror, kroppen tillverkar resten själv till 21 aminosyror.

Raw Food som Detox Program
1-2 dagar i veckan
1 vecka per månad
1 dag bara frukt i veckan
1 dag bara färskpressade grönsaksjuicer i veckan
1 dag bara äpplen för att rensa din bakterieflora i veckan

Du minskar ditt proteinintag och ersätter det med enzymrik levande föda.
Du äter vegetariskt.

Detoxprogram med Raw Food Kan Ge Bieffekter
Du kan få gasigare mage och dessutom diarré.

Varför
Du smälter inte maten pga fel kombinationer och överlappande måltider.Detta händer också om din bakterieflora är ur balans. Då behöver du ett längre utrensningsprogram med förståelse för dina symptom.

Tarmsköljning
kan bidra till en förkortad utrensning och ny förståelse, då får du också kostråd, näringsråd och insikter om hur din dåliga tarmflora kan rensas snabbare med örtkombinationer.Detta leder till mindre trötthet, stress och oro.

Erfarenheter
"Mitt i tarmsköljningen försvann all denna överskuggande otroliga trötthet, som jagat mig i flera år. Jag kommer aldrig glömma denna stunds upplevelse. Den förändrade mitt liv totalt. Jag som trodde att det var stressen och all övertidsarbete. Nej det var min dåliga tarmflora. Den upplevelse förändrade min kostvanor. Numera är jag stark, pigg, utvilad mitt i stressen."
-Micke.

Syre
Det finns en produkt som liknar fermentering som Cellfood som ger extra syre till cellerna.

Cellfood tillverkas under 9 månaders. Cellfood skapades av en vetenskapsman. Han har lyckats få med 78 mineraler, 34 enzymer, 18 aminosyror och syre i sin produkt vilket gör att din försurning minskar, bakteriefloran förändras, din matsmältning förbättras och ditt näringsupptag blir bättre och då kommer energin in i ditt liv.

Enkelt att ta 8 droppar i ett glas vatten 3 ggr/dag mellan målen.

Läs mer om Cellfood

Läs mer om Raw Food med dess förgrundsgestalt Matt Monarch »Förbättra din hälsa med...

Ökad syresättning av blodet med
L-Arginin

Syresättningen av blodet genom L-argininets enastående egenskaper bekräftades av 1998 års Nobelpris i medicin, och har sedan dess gett upphov till ett enormt intresse på de farmakologiska och nutrakologiska områdena.
Läs mer »


Näringsriktig mat kan förändra ditt liv

Läs Vad Dr. Joel Wallach Nobelnominerad har att säga om vikten av vitaminer och mineraler. Kunskaper som kan förbättra din hälsa, samt rädda ditt och dina käras liv.
Läs mer »


Vatten är kanske viktigast av allt för ett hälsosamt liv

Din Kropp Skriker Efter Vatten - köp boken som kan förändra ditt liv! Du är inte sjuk - du är törstig! Du kan dricka ditt eget rent klart joniserade vatten direkt ur kranen!
Läs mer »


Raw Food - näringsriktig mat för din hälsa, ditt välmående och andliga utveckling.

Raw Food är näringsrik föda som avgiftar kroppen samtidigt som den intas alltså en Detox Föda. Raw food är mat som du äter oupphettat, för att behålla matens näringsämnen och de klara, fina, smakrika organiskt odlade råvarorna helt utan gifter.
Läs mer »


Universell Vit Tids Healing med Distans-Healing-Utbildning

Universell Vit Tids Healing ger ett genomgripande stöd när vi arbetar tillsammans och ger ökad energi och kärlek till varandra. En healing grundad på Villkorslös Kärlek. Du kan gå våra utbildningar hos oss eller på distans.
Läs mer »


SOURCE MEDITATION En uråldrig Vedisk Transcenderande Meditation som går bortom

SOURCE MEDITATION inkluderar djup avslappning, yoga, mental träning och individuell och kollektiv medvetandeutveckling. Du minskar din stress och utbrändhet, får större självkänsla och självförtroende med bättre välmående, bättre fysisk och mental hälsa för dig personligen.
Läs mer »


Emotionell Frigörelse - en inåtgående teknik och inre resa

Emotionell Frigörelse är en metod som Christina gör tillsammans med dig för att du skall förstå dina känslors olika energiladdningar och hur de påverkar dig i ditt vardagliga liv och hur du samtidigt befriar dig ifrån dessa överskuggande känslokomplex.
Läs mer »


Hela Hälsans Webbutik i samarbete med Vitamera

Christina har själv drivit en hälsokost i drygt 10 år och har därför stor erfarenhet av de flesta produkter som säljs i hälsokostbutiker. Innan hon rekommenderar en produkt till dig så testar hon dig kinesologiskt så att produkterna passar dig 100%.
Läs mer »


Tarmsköljning Hemma med Clysmatic

Clysmatic tarmsköljningsutrustning för hemmabruk är en tarmsköljnings-sits som läggs ovanpå eller i en toalettsits och sköljer nedåtgående delen av tjocktarmen. Här beställer du Clysmatic.
Läs mer »Vill du läsa om fler nöjda kunder klicka här »

Christina Welderos 3 Timmars Tarmsköljning Boka Direkt här »

Inkluderar:


Lär mer »Startsidan | Tarmsköljning | Åkommor | Erfarenheter | Verktyg | Mer info | Webbutiker | Kontakt | Hitta oss | Site Map


Back to content | Back to main menu